Op maat gemaakte aluminium openslaande garagedeuren van ADOOR®
A-kwaliteit
Maatwerk
In 4-6 weken geleverd
Witte openslaande garagedeuren gerealiseerd door Adoor
Introductie

De strijd tussen de bouwmaterialen

Welkom bij het ultieme bouwmaterialengevecht! In de ene hoek hebben we het stoere en robuuste staal, terwijl in de andere hoek het lichtgewicht en veelzijdige aluminium staat. Deze twee materialen hebben een al lang bestaande rivaliteit als het gaat om hun toepassing in de bouwsector. Laten we eens kijken naar het verschil tussen staal en aluminium en ontdekken welk materiaal de kroon verdient!

Advies op maat

Stevig en duurzaam

Gewichtsklasse Staal is bekend om zijn stevigheid en duurzaamheid, maar het is ook behoorlijk zwaar. Aluminium daarentegen is lichter dan staal en biedt toch een goede structurele integriteit. Dit betekent dat het gemakkelijker te hanteren en te installeren is, waardoor het een favoriet is geworden bij architecten en bouwers die op zoek zijn naar efficiëntie en tijdbesparing.

Vragen over onderhoud? Neem contact op!
Openslaande garagedeuren met ramen

Onderhoud en duurzaamheid

Onderhoud en Duurzaamheid. Zowel staal als aluminium kunnen lang meegaan, maar ze hebben verschillende eigenschappen als het gaat om onderhoud. Staal kan gevoeliger zijn voor corrosie en roest, wat regelmatig onderhoud en beschermende coatings vereist. Aluminium daarentegen is van nature bestand tegen corrosie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor toepassingen in vochtige omgevingen of in de buurt van de oceaan. Bovendien vereist aluminium weinig onderhoud, waardoor het een kostenefficiënte optie is op de lange termijn.

Flexibiliteit

Flexibiliteit en Vormbaarheid Hier blinkt aluminium uit! Aluminium is extreem buigzaam en gemakkelijk te vormen, waardoor het mogelijk is om complexe vormen en ontwerpen te realiseren. Dit opent de deur naar innovatieve architecturale creaties en biedt ontwerpers een breed scala aan mogelijkheden. Staal daarentegen is stijver en minder flexibel, waardoor het beperkter is als het gaat om vormgeving.

Maak een weloverwogen keuze

Zoals bij elke strijd zijn er sterke punten aan beide zijden. Staal is onverslaanbaar als het gaat om pure kracht en duurzaamheid, terwijl aluminium uitblinkt in flexibiliteit, lichtgewicht en onderhoudsgemak.

ADOOR® garagedeuren in jouw huis? Gerwin helpt je graag verder!
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ga naar onze configurator